27/1 tjugohundra11

Hej!

Nu var det några dagar sist. men det har inte hänt så mycket.

Va i värnamo med Sara jimmys syster som bor med oss på öppet hus på gymnasiet, dax för henne att ta ett stort beslut i sitt liv.
Tycker jag iallfall, ångrar lite att jag valde barn och fritid. Va ganska lat av mig på högstadiet. hade inga ig men ändå inte tillräckligt för att ha alla möjligheter att välja.
 
men så tänker man att man inte hade haft de kompisar man fick, de e svårt att välja bort.

Igår va jag och tränade med stora syster Macarena oj oj oj.. hahaha.
Det va länge sen. De va nog innan jag fick Ellen sist. Första gången Jimmy stannade med Elias, det gick bra som tur va. Elias är kan vara lite krävande. Men jag pumpade ut mjölk ifall att han behövde. Med det användes inte:) Bara att spara. Vet inte hur länge man kan ha den i kylskåpet, ska nog lägga in de i frysen.

Det va skit kul iallfall att träna lite. Den 23 feb börjar det afrikansk dansen . LÄÄNNGTAR!!!
Man orkade inte med allt, men de kommer väl. Kunde inte hålla på att hoppa så mycket. Måste skaffa en bra sport bh. Tungt med mjölk i brösten. hahah.

Idag ska Ellen på gympa Jimmy ska ta med henne. Elias blev så förskyld sist han satt med mamma där. det var ganska kallt i hallen.

nä nu måste jag gå och kolla Elias lite. han vaknar nog snart.

xoxo Jennifer

23/1 tjugohundra11

Idag vaknade vi kl 10, de kändes så tomt utan ellen, men samtidigt lite skönt.

Elias sov inte så bra. han är så snorig stackarn:(

Ellen kom hem vid 11. kramade henne hårt och gav henne massa pussar.. men nu e de tillbaks till all bråk om allt
Uschh vad trots åldern är jobbig.
man får verkligen välja sina bråk med henne, man orkar inte bråka med henne om alllt!!!..

Det har varit en seg söndag. jag har haft så ont i huvudet, så jag har inte orkat göra så mycket. till kvälls mat blev det completos(chilensk korv med bröd,) med tomat, avokado, majonäs och ketchup. GOTT!!

Nu sitter man och kollar på handboll, sverige mot kroatien. inte så intressant men jimmy ville kolla så.:)

just de, syrran har lagt ut en ny video på youtube. hon är så duktig. som jag har tjatat att hon skulle lägga ut något nytt det va så länge sen sist. får se om hon kan lägga ut något när hon sjunger.

xoxo Jennifer

22/1 tjugohundra11

Idag var fick jag sova till kl.10 woohoo... så snäll sambo man har.:)


Åkte till gislaved till presentverkstan och skulle köpa de sista till inbjudningskorten. Ångra mig lite på pappret jag köpte. Får nog åka igen...

åkte hem lagade mat och städade lite för de skulle komma lite gäster, brorsan och 4 vänner som skulle spela med vilda gester. skit kul!!! när jag höll på att damsuga så gick skiten sönder, snacka om det va irriterande. slangen gick av... skumt.. det får bli en nya nästa vecka... onödigt....

Ellen stannade hos mormor, skönt, så man kan koncentrera sig på spelet. men gud vad man saknar henne. hämtar henne tidigt på morgonen imorgon..:)


Elias va snäll idag, men igår när vi va på resturangen va de jobbigt. vi fick turas om att äta. han somnade sen när vi hade ätit färdigt såå typiskt men men, det var gottt. ohh ja vad gootttt det va.:P



Innan vi åkte till bambu i går var vi hos syrran.
Ellen ville träffa Emilia, det var länge sen dom hade lektmed varandra. De va ju på gympan men det är inte riktigt samma sak. Ellen va på lite dåligt humör,, väldigt känslig men hon hade inte sovit under dagen... hon va jätte snäll på resturangen, de va ju skönt att ett barn skötte sig iallafall....



nä du ska jag sova...
god natt xoxo
Jennifer








21/1 tjugohundra11

Hej!!

igår på kvällen smakade jag på den nya chockladen marabou sensation caramel crisp. Den var okej, inget






märkvärdigt tycker jag inte, men den va god.




vill smaka på cookies cream den verkar jätte god.

min favorit hittills är maramou digestive


Senare idag blir det bambu, asiatisk resturang. MUMMSSS så gott:)det är alltid så mysigt att äta där, det blir nog buffe idag.
har bokat bord vid kl6. hoppas de går bra med Elias,jag och jimmy får turas om att äta isånnafall om han blir gnällig.

kram Jennifer
 

barngympa

Det var så roligt med barngympa.

Ellen va jätte tråkig ibörjan, ville inte göra något bara satt och kollade på alla andra. Och frågade jag "ska vi vara med" eller skulle flytta på henne blev hon stel som en pinne och började gråta. Ok tänkte jag det är första gången, det kanske blir bättre nästa gång, men jag satt ändå där.

Sen skulle vi sätta upp olika stationer där dom skulle få välja vilken dom ville börja med och sen fortsätta med de andra.

När Ellen fick se alla stationer ville hon helt plötsligt vara med och va så glad och duktig.
Hon sprang, hoppade, rullande, gjorde kullebyttor,klättrade, kastade ärtpåsar, kröp i tunnlar.



nu sover hon så gott, dom måste få springa av sig.

Hoppas nästa gång blir ännu bättre. Min flicka är ju så blyg.
Elias skötte sig bra, satt med mamma i ett hörn.

Det är nu han är lite besvärlig men det är nog magen, han har inte bajsat på länge och han brukar bajsa myyyycket.

hoppas han kan sova i natt, jag behöver verkligen lite sömn.

blev jätte nöjd med panduro grejerna.:)

ja jossan beställer från panduro till korten:)

nu ska jag gå och försöka sova lite om jag får...

sov gott xoxo

20 jan

Hej. Idag blir de en rolig dag, Ellen ska på sin första gympa. Kul kul. Och jag får vara med. Hehe:) mamma ska med och kolla Elias. Jag har ju hans mat. Haha! Emilia min systerdotter ska också med. Paketet från panduro har kommit. Måste hämta den, Spännande. Måste åka till gislaved och köpa papper till Ellens inbjudningskort. Sen är det bara att börja.. Berättar hur gympan gick. Byebye

oj oj, vad länge sen det va jag bloggade.

Det har hänt så mycket sen sist.

En liten prins har kommit in i mitt liv.:D

14 november 2010 kl 13:06 vikt: 3320g längd: 51 hudvudomfång: 35

11 dagar tidigare än beräknat. Det var väldigt oväntat.

Lite större än Ellen, Ellen vägde 2875g och 49 lång. Hon va 6 dagar tidigare.

Men uschhh vad ont de gjorde, en stor skillnad mot Ellen, allt va tvärtom även hela graviditeten va väldigt olika.

Vattnet gick ca kl 4 på morgonen på en söndag. Det kändes jätte konstigt, men jag va ganska säker på att de va vattnet. Med Ellen kom inte vattnet, fick ta hål på hinnan.

Åhh va mycket vatten det kom, de trodde jag inte, det rann och rann och rann, jag väckte jimmy och sa att vattnet hade gått, hans kommentar va åhhh inte nu (han va trött)hahah.

Det kom så oväntat jag blev nervös och ville verkligen inte födda. Jag började skaka jätte mycket och spydde, ringde in till förlossningen, dom sa att jag skulle åka in kl 9. Ok tänkte jag, eftersom inte värkarna hade inte satt igång än, de kunde ta tid tänkte jag. Dom sa att jag skulle gå och lägga mig och försöka sova. Men de gick inte  för varje gång jag skulle lägga mig kom det bara mer vatten. jag vet inte hur många handukar det gick åt.
tog på mig en binda för att de skulle rinna a där men bindan blev dygnsur på några minuter bara, när jag tog av mig bindan var det jätte tunt hår med vatten, konstigt va hahah. de måste ha varit bebis hår.
När jag gick på toa för att de skulle rinna i toan så kom de inte. snacka om irriterande, jag va sååå trött ville bara sova, sen kom värkarna ca kl 5. Då kunde jag verkligen inte sova. Ellen vaknade och gjorde mig sällskap medans jimmy låg och sov. Tyckte så synd om henne för hon kunde inte somna om stackarn.


Hon väckte jimmy och sa pappa pappa mamma har ont.
Hon sa även mamma kissar i sängen tokigt. hahaha!!

ringde till mamma eftersom hon skulle med. pappa svarade och visste med en gång att de va jag. men jag sa att de inte a någon fara än hade inte värkarna blivit så kraftiga. så de skulle ta de lugnt.

vid ca kl 7 började ganska rejält med värkar tyckte jag. Det kändes verkligen som att bebisen skulle komma för de tryckte på riktigt mycket. Mamma och pappa kom med lillsyrran Vanessa hahah när mamma väckte henne trodde hon att hon va försenad till skolan. Hon skulle ta hand om Ellen.

Ellen va lite orolig för jag hade ont hon tittade på mig med oroliga ögon. jag sa till henne att mamma har otn för bebisen skulle komma men att de inte var någon fara, så gick hon och sa mamma ont med de e inte farligt.

vi fick packa väskan för den va inte färdig, allt gick så snabbt.

Vi åkte in och då va ja bara öppen 3 cm. Åhhh såå jobbigt tyckte jag . Trodde det skulle ta en evighet innan bebisen kom och jag hade så ont.  Jag fick ta ett bad mmm vad skönt det va.:) massage från mamma och jimmy gjorde så jag skrattade.
jag va lite rädd för att ta lustgas, mådde så dåligt av de med Ellen, men det hjälpte verkligen denna gången.
 bestämde mig för att ta epidural sprutan, det tog jätte lång tid innan narkosläkaren kom. irritande. barnmorskan blev också lite irriterad, tror de tog mer än 1 timme. tror inte de tog så bra för det gjorde fortfarande jätte ont.
jag fick byta position fån att ligga på sängen till att sitta på en pilates boll innan jag satt mig där kollade barnmorskan hur öppen jag va och då va jag bara 5-6 cm öppen. när jag satt mig på bollen gjorde de såå ont, jag bara skrek att bebisen kommer nu för det va så det kändes , barnmorskan trodde inte på mig men hon såg min desperation så hon skulle kolla och då när hon skulle kolla öppnades hela 10 cm coh då va det bara att pucha på, upp med mig på sängen fort för kroppen krystade själv, så sjukt det kändes, jag gjorde inget men kroppen krystade själv. sköterskan som skulle hjälpa till kom och skulle bara kolla läget och så fick hon också skynda sig för att lägga allt på plats, för inget va förberett.

 vad jag skrek, jag skämdes såå efter allt. med Ellen skrek jag inget alls.
några saker jag skrek va jag vill inte mer, jag kommer spy, ta ut den ta ut den.. hahahahaha!!!

6 minuter krysning sen va min prins ute. 10 små fingrar och tår
när mamma såg att de va en pojk skrek hon "det är en snopp ,det är en snopp!!"
haha.
vad man hade längtat efter honom. En Liten Elias Fernando Alegre Emanuelsson Rojas

Prinsen Elias

RSS 2.0